Skolmat

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar.

Förbjudet med nötter, jordnötter och mandel

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver få särskild mat, specialkost är det viktigt att du meddelar det för personalen när barnet börjar i skolan. Det räcker ofta med föräldrarnas önskemål för att specialkost ska erbjudas. Ibland behövs intyg från behandlingsansvarig läkare.

Frukost serveras på skolan från 6.45 till 7.45 (varje skoldag)
Mellanmål serveras mellan 14.50 och 15.20.
Mellanmålets varaktighet är runt 20 – 30 minuter.
Lunch serveras i Yalla-Yalla restaurang klockan 11.00 på skoldagar samt klockan 11.30 på lovdagar.

Måndag: 1. Skånsk kalops serveras med kokt potatis och rödbetor.
2. Stekt, panerad fiskfilé serveras med kokt potatis.

Tisdag: 1. Pasta gratäng serveras med köttfärs och béchamelsås.
2. Vegetarisk currypasta med grönsaker.

Onsdag: 1. Kycklinggryta, wokade kycklingfilé serveras med grönsaker och ris.
2. Fiskgratäng

Torsdag: 1. Hemlagad pannkaka serveras med vispad grädde och hallonsylt.
2. Vegetarisk pizza

Fredag: 1. Hemlagad pannbiff serveras med brunsås, lingonsylt och stekt potatis.
2. Stekt laxfilé med räksås och kokt potatis.

Copyright © 2019 Ryska Skolan i Göteborg. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.