Vi har 31 besökare och en medlem online

   

Skolsköterska

Uppgifter

Skolsköterska

Till skolsköterskan kan man vända sig om man har frågor om sin hälsa och livsstilvanor, sömn, aktiviteter och kost. Vid behov kan skolsköterskan även koppla in skolläkare.

Skolsköterskan har drop in tider eller tid efter överenskommelse.

Hej!

Jag heter Elisabeth Jakobsson och är utbildad intensivvårdssjuksköterska men arbetar sedan 8 år tillbaka som skolsköterska på en låg och mellanstadieskola i Mölndal.

Vi som arbetar inom elevhälsans medicinska insats (EMI) är skolsköterska och skolläkare. Vårt grunduppdrag är baserat på ett lagstadgat program och vi tystnadsplikt enligt lag.  Skolsköterska och skolläkare ingår i elevhälsoteamet på skolan tillsammans med rektor, speciallärare, skolkurator samt skolpsykolog. Vi har möte 1 gång i månaden och jag kommer delta i dessa möten.

Vår viktigaste uppgift är att arbeta hälsofrämjande samt förebyggande och kunna stödja alla barn i skolan men speciellt för dem med extra behov. Vårt basprogram erbjuds alla barn enligt följande:

Förskoleklass :   synkontroll samt genomgång av barnhälsovårdsjournal(BVC). Föräldraenkät.

År 1:                    Hörselkontroll. Hälsobesök hos skolläkare. Erbjudande om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund.

År 2                     Hälsobesök hos skolsköterska längd, vikt.

År 4                     Hälsobesök hos skolsköterska längd vikt och ryggkontroll

År 5                      Erbjudande till både pojkar och flickor om vaccination mot HPV virus (Gardasil)

Samtliga år:        Ofullständigt vaccinerade elever vaccineras. Det görs även extra kontroller och uppföljningar vid behov och med er föräldrar informerade.

Ni får gärna höra av er med frågor och funderingar om ert barn. Varje torsdag, med vissa undantag, kommer jag vara på plats, vill ni träffa mig då så bokar ni tid i förväg. Ni kommer att kunna nå mig på mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkomna!

Elisabeth Jakobsson

Skolsköterska

   
Copyright © 2022 Ryska Skolan i Göteborg. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.